Politika varstva osebnih podatkov in piškotki

Politika varstva osebnih podatkov in piškotki

Splošno

Oprema center d.o.o. . se zaveda, da je varstvo osebnih podatkov v skladu z uredbo GDPR temeljna človekova pravica in svoboščina, opredeljena tudi v Ustavi Republike Slovenije. S tem namenom bo z vašimi zbranimi osebnimi podatki ravnala v skladu s pravnim redom in bo osebne podatke zbirala, obdelovala ter shranjevala samo z namenom, ki ga določa ter dopušča zakonodaja. Osebnih podatkov brez vašega izrecnega pisnega dovoljenja ne bo posredovala tretjim osebam. Zaradi nemotenega poslovanja in preprečevanje zlorab, jih obravnavamo kot strogo zaupane, saj so predmet zaupnih procesov in stroge korporacijske politike glede varstva osebnih in poslovnih podatkov. To je slovenska spletna stran in je subjekt slovenske zakonodaje.

Ta politika se smiselno uporablja tudi za pravne osebe oz. poslovne subjekte.

 

Uporabnik je sam odgovoren za vse aktivnosti, opravljene z uporabo njegovega uporabniškega računa. Ob vsakršni nepooblaščeni uporabi ali utemeljenem sumu, da je do tovrstnega dostopa prišlo, mora o tem nemudoma obvestiti Oprema center d.o.o.. Oprema center d.o.o. ni odgovorna za kakršno koli izgubo ali škodo, ki bi jo uporabnik utrpel zaradi nepooblaščene uporabe njegovega računa in gesla.
Uporabnik se zaveže, da bo spletno mesto  www.trgovina.opremacenter.si uporabljal v skladu s pogoji uporabe podjetja, zagotavljal tajnost gesla ter upošteval pravila in obvestila objavljena na spletnem mestu.

 

Podatki o upravljalcu

Oprema center d.o.o.

Topniška 5

1000 Ljubljana

 

Matična številka: 1273965000

Telefon: 01 430 7730

 

Podatki o pooblaščeni osebi za varstvo podatkov:

 

Iztok Gubanc

Elektronska pošta: info@opremacenter.si

 

 

Soglasja

 

Osebne podatke uporabnik posreduje prostovoljno. V primeru pridobitve soglasja uporabnika, bo Oprema center d.o.o. osebne podatke obdelovala le za namene, za katere je bilo soglasje podano. V primerih, ko obdelava osebnih podatkov temelji na soglasju, lahko uporabnik to soglasje kadarkoli prekliče. Na podlagi soglasja o obdelovanju osebnih podatkov uporabnika, Oprema center d.o.o. skrbno presodi, katere podatke potrebuje za posamezni namen, in uporabi le tiste, ki so potrebni za dosego namena. S podajo soglasja se uporabnik strinja, da lahko Oprema center d.o.o. obdeluje osebne podatke ali kategorije osebnih podatkov, ki jih ima o uporabniku in ki so navedeni/e v soglasju .

 

Preklic soglasij

 

Preklic soglasij lahko uporabniki podajo pisno na naslov: Oprema center d.o.o., Topniška 5, 1000 Ljubljana ali osebno z oddajo pisne vloge ter z oddajo pisne vloge po elektronski pošti na naslov info@opremacenter.si.

V primeru preklica soglasja Oprema center d.o.o. preneha z obdelavo podatkov, zbranih na podlagi soglasja, oziroma jih več ne obdeluje za namene, za katere je bilo podano soglasje,

 

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov

 

Osebne podatke uporabnikov podjetje Oprema center d.o.o. obdeluje na naslednjih pravnih podlagah:

 

-        Kadar so osebni podatki potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe, katero je uporabnik sklenil s podjetjem oz. ker je želel ponudbo.

-        Kadar je uporabnik podal privolitev za obdelavo svojih osebnih podatkov za posamezen namen obdelave, pri tem ima pravico, da privolitev prekliče.

-        Kadar so osebni podatki potrebni za izpolnitev zakonskih obveznosti ( na primer: izdaja računov za kupljeno blago).

-        Kadar je za obdelavo uporabnikovih osebnih podatkov zakonit interes ( na primer: poslana e-pošta o ne dokončanju nakupa na spletni strani podjetja ).

 

 

Uporaba podatkov

Za potrebe poslovanja Oprema center d.o.o. zbira naslednje uporabnikove podatke:

  •          ime in priimek,
  •          naslov in kraj bivanja,
  •          naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  •          kontaktno telefonsko številko,
  •          geslo v šifrirani obliki,
  •          Podatke, potrebne za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenega blaga ( predmet nakupa, cena, naslov in čas dostave,  

         datum plačila in podobno)

  •          ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu

Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik na naši spletni strani, ne odgovarjamo.

IP naslov je številka, ki jo ima računalnik vsakič, ko iščete po internetu. Ko uporabniki zahtevate vstop na www.piromarket.com, naši strežniki zabeležijo vaš IP naslov. IP naslove uporabljamo pri diagnozi problemov, vendar jih ne povezujemo z osebnimi identitetami, zato je vsak uporabnik anonimen. Zaradi zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi uporabnikovi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do našega spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen tako imenovani sejni piškot za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Oprema center med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki ki se uporabi za prepoznavo uporabnika ob naslednjem obisku, piškotki sistema Google Analytics, piškotki Facebook-a, ki se uporabljajo za boljšo uporabniško izkušnjo na družbenih medijih itd…

Osnovne osebne podatke hranimo dokler ima uporabnik status registriranega uporabnika na spletnih straneh podjetja oz. v skladu s pristojno zakonodajo, ki ureja to področje.

Upravitelj Oprema center lahko v anonimizirani obliki te piškotke/podatke uporabi za boljšo uporabniško izkušnjo, različne promocijske akcije,…

Podatke o izdanih računih podjetje Oprema center d.o.o. hrani 10 let. Po preteku roka hrambe osebnih podatkov, podjetje osebne podatke učinkovito izbriše.

 

Namen obdelave osebnih podatkov:

Oprema center d.o.o. uporablja osebne podatke za navedene primere:

-       sprejemanje naročil

-       sklenitev pogodbe in izpolnitev pogodbe

-       komunikacijo glede povpraševanja

-       reševanje reklamacij oz. kakršnihkoli pravnih zahtevkov

-       pošiljanje e-novic

-       izboljšanje funkcionalnosti storitev na spletni strani

-       tržno komuniciranje ( pošiljanje e-pošte, navadne pošte, sms sporočil )

-       uporaba naših spletnih strani

 

Dostop do osebnih podatkov:

 

Podjetje Oprema center d.o.o. osebnih podatkov uporabnika ne posreduje in ne omogoča seznanitve tretjim osebam (izven podjetja Oprema center d.o.o.), razen tistim, ki imajo s podjetjem sklenjeno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelovanjem podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelovanja in varstva osebnih podatkov (pogodbeni izvajalci). Pogodbeni izvajalci, ki jim osebne podatke posredujemo, so:

 

-        Dobavitelji blaga

-        Ponudniki storitev servisiranja blaga

-        Ponudniki storitev dostave blaga

Osebne podatke smejo pogodbeni izvajalci obdelovati le po naših navodilih in jih ne smejo obdelovati za lastne namene. Skupaj s svojimi zaposlenimi so zavezani k varovanju zaupnosti uporabnikovih osebnih podatkov.

 

 

 

 

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Uporabljajo se predvsem za povečanje zadovoljstva uporabnikov, boljše uporabniške izkušnje ter prilagoditve izkušnje vsakemu posamezniku.

 

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

AdWords - A, AdsUserLocale, I, SAG, aptenv, mid

Analiza prodaje, spremljanje obiskov na strani, in ponovno prikazovanje oglasov.

90 dni

Facebook - locale, datr, reg_fb_ref, reg_fb_gate

Za ponovno targetiranje naših uporabnikov, povečanje interakcijo s sledilci na naših družbenih medijih in izboljšati uporabniško izkušnjo na naših družbenih profilih.

Ne poteče

Google Analytics - utma

Merjenje statistike ogleda strani.

2 leti

Google Analytics- utmb

Merjenje časovne statistike obiska uporabnika na stran.

30 min

Google Analytics - utmc

Omogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani.

Ob zaprtju spletnega brskalnika

Google Analytics - utmz

Omogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov.

6 mesecev

Google Analytics - utmv

Omogoča segmentacijo uporabnikov na strani.

2 leti

Google Analytics - ga

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje.

6 mesecev

Google Analytics - cid

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje

6 mesecev

https_enabled

Piškotek nam pove ali je bil uporabnik preusmerjen na zaščiteni protokol (https).

Na sejo

s_pers_c6

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

s_pers_c5

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

ngEnabled

Piškotek omogoča delovanje za napredne brskalnike.

10 let

recently_viewed

Omogoča ogled/prikaz zadnjih ogledanih artiklov.

10 let

 

 

Uporabnikove pravice:

Uporabnik ima v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov naslednje pravice:

-        Pravico do dostopa podatkov

-        Pravico do izbrisa podatkov

-        Pravico do popravka

-        Pravico do omejevanja obdelave podatkov

-        Pravico do ugovora

-        Pravico do prenosa podatkov

 

Osebe, mlajše od 16 let:

Osebe mlajše od 16 let, lahko svoje podatke preko spletne strani posredujejo le z dovoljenjem staršev, rejnikov ali skrbnikov.

 

Uveljavljanje pravic:

 

Zahteve v zvezi z uveljavljanem pravic v zvezi z osebnimi podatki, lahko naslovite na naslov podjetja po navadni pošti ali e-pošti, naveden pod podatki o upravljalcu. Podjetje bo na zahtevo uporabnika odgovorilo čim prej oz. najpozneje v enem mesecu od prejema zahtevka.

 

Končne določbe

Poleg te politike zasebnosti obdelavo podatkov v okviru posameznega pogodbenega razmerja urejajo tudi pogodba in pogoji, ki dodatno urejajo posamezno pogodbeno razmerje.

S 25. 5. 2018 se je pričela uporabljati Splošna uredba, v pripravi in postopku sprejemanja pa je tudi nov Zakon o varstvu osebnih podatkov- GDPR (ZVOP-2). Ta politika zasebnosti je oblikovana v skladu s Splošno uredbo. V primeru, da so posamezna pogodba ali pogoji, ki urejajo poslovno razmerje, v nasprotju s to politiko, se podatki uporabljajo v obsegu, v katerem jeto dopustno v skladu s Splošno uredbo ali veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Ta politika prične veljati s 25. 5. 2018 in se uporablja od tega datuma dalje za uporabnike, ki sklenejo kakršnokoli pogodbeno razmerje po tem datumu. Ta politika se objavi in je dostopna na spletnih straneh podjetja Oprema center d.o.o..