Nov izdelek
Pečica z ventilatorjem in funkcijo pizza, Širina 60 cm, Piroliza, Krem barva, Estetika Victoria, Energijski razred A+
Tega izdelka ni več na zalogi
Datum razpoložljivosti:
Proizvajalec | ![]() |
Zaloga po meri | Na voljo |
Energijski razred | A+ |
Vrsta aparata | vgradni |
Barva | Krem Bež |
Širina | 60 cm |
Prostornina | 60-69 lit. |
Piroliza | da |
Izvlečno vodilo/a | da |
Tip aparata | klasična pečica |
TIP
Družina izdelka / Pečica
Kategorija / 60 cm
Način kuhanja / Termo prezračevanje
Pečica za pice / Da
Napajanje / Električno
ESTETIKA
Estetika / Victoria
Barva / Krem
Material / Pobarvan material
Tip stekla / Bistra
Vrata / S ploščo
Ročaj / Victoria
Barva ročaja / Nerjaveče jeklo
UPRAVLJANJE
Zaslon / Da
Število kontrol / 2
Upravljanje nastavitev / Upravljanje na gumbe
Kontrolni gumbi / Victoria
PROGRAMI / FUNKCIJE
Število funkcij kuhanja / 10
Samodejni programi / 20
Tradicionalne funkcije kuhanja
Druge funkcije
Čistilne funkcije
MOŽNOSTI
Časovnik / elektronski
Možnosti nastavitve časa / zakasnitev zagona in samodejno končno kuhanje
Zapisnik minute / Da
Zvočni alarm končanega kuhanja / Da
Način omejene porabe energije / Da
Hitro predgrevanje / Da
Demo možnost razstavnega prostora / Da
Nadzor ključavnice / varnost otrok: da
Druge možnosti / Naj bo toplo, Eco luč
TEHNIČNE LASTNOSTI
Nadzor pečice / Elektronski
Nadzor temperature / Elektronski
Najnižja temperatura / 30 ° C
Najvišja temperatura / 280 ° C
Material za votline / Vedno čist emajl
Število polic / 5
Tip polic / Kovinske police
Zaslonska tehnologija / LCD
Število luči / 2
Tip svetlobe / Halogen
Čistilni sistem / Pyrolitic
Moč svetlobe / 40 W
Luč ob odpiranju vrat / Da
Tip odpiranja vrat / Standardno odpiranje
Odstranljiva vrata / Da
Polna steklena notranja vrata / Da
Odstranljiva notranja vrata / Da
Skupno število steklenih vrat / 4
Mehki tečaji tesno / Da
Varnostni termostat / Da
Sistem hlajenja / Tangencialno
Med zaklepanjem vrat / Da
Ogrevanje zaustavljeno ob odprtju vrat / Da
Nižja moč grelnega elementa / 1100 W
Zgornji grelni element - moč / 1000 W
Žar element - moč / 1700 W
Veliki žar - moč / 2700 W
Krožni grelni element - moč / 2000 W
Uporabne dimenzije prostora za pečico (VxŠxD) / 331x460x412 mm
IZVEDBE / ENERGIJE
Razred energetske učinkovitosti / A +
Neto prostornina votline / 65 litrov
Poraba energije v običajnem načinu / 3,78 MJ
Poraba energije na cikel v običajnem načinu / 1,05 KWh
Poraba energije pri prisilni konvekciji zraka / 2,38 MJ
Poraba energije na cikel v ventilatorju s prisilno konvekcijo / 0,66 KWh
ELEKTRIČNA POVEZAVA
Napetost / 220-240 V
Nominalna moč / 3000 W
Tok / 13 A
Frekvenca (Hz): 50/60 Hz
LOGISTIČNE INFORMACIJE
Neto teža (kg) / 45.900 kg
Različne dimenzije vgradnih pečic
Najpogostejša širina vgradnih pečic je 60 cm. Marsikdo ne ve, da so na voljo tudi pečice širine 45 cm in 90 cm. Višina pečic je običajno 60cm, v zadnjem času so vse popularnejše pečice z nižjo višino 45 cm. Pod njo lahko vgradimo predal za gretje krožnikov (višina 15 cm), ki ju skupaj lahko vgradimo odprtino za klasično pečico.
Ko gremo v trgovino kupit kuhinjo, ne potrebujemo podati mer pečice, saj imajo vsi proizvajalci že izdelane serijske elemente za vgradnjo pečice. Klasična pečica ima zunanje mere 60 cm x 60 cm.
Kombinirane vgradne pečice s paro in mikrovalovi
Vgradne pečice so lahko poleg klasičnega načina peke kombinirane še z delovanjem pare ali z mikrovalovi.
Kombinacija pečenja s paro pomeni, da pečica poleg ostalih načinov priprave jedi omogoča tudi parno kuhanje. V profesionalnih kuhinjah se ta način uporablja že dvajset let in izkazalo se je, da je t.i. mehko kuhanje s paro najboljši način za pripravo sočnih in najbolj okusnih jedi. Z uporabo mokre pare in temperaturo pod 100°C se ohrani večina vitaminov in mineralov, ohrani pa se tudi naraven okus in barva. Živilo ohrani tudi svojo težo, saj se sokovi izločijo v najmanjši meri. Poleg kuhanja rib in zelenjave v sopari omogoča kombinirana pečica tudi intervalno parno pečenje. Fazi kuhanja v sopari in pečenja se namreč izmenjujeta, kar zagotavlja odlične rezultate: pečenka ima hrustljavo skorjico, v notranjosti pa je mehka in sočna.
Kombinacija z mikrovalovi pomeni, da lahko pečico razen pečenja uporabljamo kot klasično mikrovalovno pečico. Glavna prednost kombinacij je, da lahko istočasno kombiniramo klasično peko in mikrovalovno pečenje. Takšne pečice imajo navadno vgrajene tudi programe za pečenje, ki kombinirajo različne vrste peke. Zamrznjeno hrano tako mikrovalovi najprej odmrznejo, nastavljen program nato med procesom pečenja spreminja vrste peke glede na hrano. Rezultat je hitro in kvalitetno pripravljena hrana.
Samostojna parna pečica pravzaprav ni pečica, saj v njej ne more peči, ampak hrano kuhamo. Parne pečice so edinstvene pri ohranjanju okusov, barve in vitaminov v hrani. Kuhanje je možno v več nivojih, pri tem ni prehajanja okusov. Idealno za pripravo zelenjave, rib, prilog in desertov.
Priporočljive lastnosti vgradne pečice
Pečenje v več nivojih – Ventilatorsko pečenje
To je pečenje z vpihavanjem toplega zraka na zadnji strani pečice, ventilator pa povzroča kroženje zraka po pečici. Vsi novejši modeli pečic imajo vgrajeno ventilatorsko pečenje. Omogoča pečenje v več nivojih in več pekačih hkrati, kar zmanjšuje porabo energije in povečuje hitrost pečenja. Vseh stvari ne moramo peči v več nivojih, zelo primerno je za pečenje biskvitov in piškotov.
Nastavitev izklopa časa pečice – Elektronska ura
Nekatere vgradne pečice imajo elektronski zaslon z uro. Elektronska ura omogoča nastavitev časa pečenja. Pomembno je, da se pečica poleg tega, da nam z zvočnim signalom javi konec pečenja, tudi izklopi! Pri uporabi elektronske ure smo lahko mirni, da se hrana, ali celo stanovanje ne bosta zažgala. Elektronska ura običajno omogoča tudi nastavitev zamika vklopa pečenja, kar pomeni, da lahko hrano vstavimo v pečico, vklop pečice zamaknemo in ko se vrnemo iz službe nas čaka pravkar pečeno kosilo.
Hladna vrata
Nekatere pečice imajo oznako "hladna vrata", kar pomeni, da površina vrat med pečenjem ostaja topla in ne vroča. Vrata so sicer topla na dotik, vendar se na njih ne spečemo, če jih držimo dlje časa.
Proizvajalci različno izdelujejo hladna vrata, en način je s tri ali celo štirikratno zasteklitvijo, lahko pa so vrata tudi prezračevana z zrakom, ki ves čas hladi vrata, pa vendar imajo vrata samo dve stekli.
Standard za hladna vrata je, da mora biti površina vrat bolj hladna od K + 45°C. K pomeni temperatura prostora. Pri temperaturi prostora 25°C je temperatura vrat lahko največ 70°C (25°C + 45°C).
Izvlečna vodila pekačev
Izvlečna vodila pekačev so nameščena v pečici in so namenjena vodoravnemu izvleku pekačev iz pečice. Izvlečna vodila so podobna kovinskim vodilom za predale, ki se uporabljajo v kuhinji. Omogočajo, da nam pekača ni potrebno držati, ko ga izvlečemo iz pečice, ampak le ta vodoravno stoji na vodilih.
Še več udobja nudijo nekatere pečice, ki imajo vgrajen izvlečni voziček. Gre za način odpiranja, ko cela vrata izvlečemo kot predal. Ker so pladnji obešeni na notranji strani vrat, s tem izvlečemo tudi pladnje, brez da bi se jih dotaknili. Pečica s tem načinom odpiranja ni primerna za montažo v višino, ampak le pod delovni pult.
Samočistilne obloge
Čiščenje poteka s pomočjo samočistilnih (katalitičnih) oblog, ki jih imajo nekatere vgradne pečice. Obloga je ponavadi nameščena na nedostopnih delih za čiščenje, kot so stene pečice, zadnja stena in ventilator. Samočistilne obloge so grobe na otip in sive barve, tako da jih je enostavno prepoznati. Na oblogi ob visoki temperaturi poteka proces oksidacije, ko maščobni delec pade na katalitično oblogo. Maščobni delec sicer ne izgine, vendar spremeni strukturo, tako da maščoba ni več mastna na dotik.
Pogrezni gumbi
Nekatere vgradne pečice imajo pogrezne upravljalne gumbe, ki jih lahko s pritiskom nanje po končanem pečenju pospravimo. Poleg lepšega izgleda je to uporabno za lažje čiščenje upravljalne plošče in majhni otroci ne morejo vključiti pečice, če so gumbi pospravljeni.
Varčevanje pri uporabi vgradne pečice
Energijski razred
Energijski razred je podatek z energijske nalepke. Vse vgradne pečice so razdeljeni v energijske razrede od A do G, od tega A pomeni pečico z najmanjšo porabo energije in G pečico z najvišjo porabo energije. Večina vgradnih pečic je razvrščenih v razred A, v B razredu so že redki modeli.
Vzdrževanje vgradne pečice
Čiščenje vgradne pečice
Skoraj vse vgradne pečice imajo notranjost iz novega lahkočistilnega emajla, ki je za razliko od klasičnega emajla povsem gladek in v svoji strukturi nima por, kar pomeni, da se maščoba v teh porah ne zadržuje. Iz tega razloga se maščoba zadržuje na površini emajla, kar pa ni težko očistiti s povsem običajnim kuhinjskim čistilom. Lahkočistilni emajl lahko primerjamo s steklom, saj je emajl v osnovi steklo z dodatkom barvil, sedaj pa je že tudi tako gladek.
Nekatere vgradne pečice imajo vgrajene samočistilne obloge. Obloga je ponavadi nameščena na nedostopnih delih za čiščenje, kot so stene pečice, zadnja stena in ventilator. Samočistilne obloge so grobe na otip in sive barve, tako da jih je enostavno prepoznati. Na oblogi ob visoki temperaturi poteka proces oksidacije, ko maščobni delec pade na katalitično oblogo. Maščobni delec sicer ne izgine, vendar spremeni strukturo, tako da maščoba ni več mastna na dotik.
Nekatere vgradne pečice omogočajo, da odstranimo vrata pečice. Tako lahko lažje očistimo notranjost pečice in vrata. Pri nekaterih modelih je vrata možno popolnoma razstaviti in očistiti vsa stekla.
Nekateri modeli pečic imajo vgrajeno pirolitično čiščenje, ki je edino učinkovito samočiščenje v pečicah in štedilnikih. Pri pirolitičnem čiščenju se notranjost segreje do 500 °C, maščoba v notranjosti enostavno zgori, zaradi česar nam pečice ni potrebno čistiti, temveč po končani pirolizi notranjost pečice preprosto samo obrišemo. Seveda pa je za čiščenje pečice s pirolizo potrebna dodatna električna energija, približno 3 kWh.
Zunanjost in notranjost pečice čistite z vročo vodo in milnico. Ne čistite z visokotlačnim parnim čistilcem. Če ima pečica samočistilne obloge jih ne smete čistiti s čistilom za pečice.
Pogoste napake pri namestitvi vgradne pečice
Ni primernega zračenje pečice
Pri vgradnji pečice moramo zagotoviti primernega zračenja pečice, sicer lahko zaradi previsokih temperatur poškodujemo pohištvo ali pečico.
Pred vgradnjo aparata je potrebno v območju vgradne odprtine z zadnjega dela korpusa kuhinjskega elementa odstraniti zadnjo steno. Dno pohištvenega elementa (max 530 mm) mora biti vedno
krajše od stranskih sten, da je zagotovljeno zadostno zračenje.
Vsi kupci bele tehnike imajo možnost koriščenja žive 100% informacije, vse o iskanem izdelku s pomočjo strokovno usposobljenega prodajnega svetovalca v razstavnem salonu kuhinj in bele tehnike OPREMA CENTER –Ljubljana.
Nudi se obširna in strokovna razlaga neposredno v salonu, ter prednosti in razlike med aparati in cenovne akcije za posamezne modele. Prikaz možnosti uporabe žive –delovne kuhinje s posameznimi aparati.
Kupci hladilne in grelne tehnike omogočamo koriščenja žive 100% informacije. Vse o iskanem izdelku s pomočjo strokovno usposobljenega prodajnega svetovalca v razstavnem salonu kuhinj in bele tehnike OPREMA CENTER –Ljubljana.
Nudi se obširna in strokovna razlaga neposredno v salonu, ter prednosti in razlike med izdelki in cenovne akcije za posamezne modele.